Superstar adidas – tenisky, ktoré ostanú navždy ikonou

Najkultovejšie tenisky všetkých čias sú jednoznačne superstar adidas. Objavili sa už v roku 1969. Svoju slávu zažili až po roku 1982. Dokonca kapela Run DMC vytvorila pieseň My adidas, vďaka ktorej sa z pôvodných basketbalových topánok stali najzásadnejšou sneaker siluetou všetkých čias. Tieto tenisky maju svoj vlastný príbeh. Majú mnoho pomenovaní – superstary, clamtoe, shelltoe, oldschool adidas, jednoducho každý fanúšik značky adidas ich musel mať na nohe. Tento model je inšpirovaný univerzálnymi teplákovými bundami. Superstary sú známe po celom svete a sú pokladané za jeden z najsilnejších ovlyvňovateľov obuvi sneakers.

Superstar adidas

Kultové tenisky.

Nadčasové superstar adidas s obnoveným dizajnom

Model týchto tenisiek si stále zachováva vlastnosti prototypu – nízku konštrukciu, mierne predĺžený jazyk a slávnu gumovú podrážku, ktorá sa veľmi ľahko udržiava a ktorú oceníte v daždivom počasí. Zvršok je vyrobený z vysokokvalitnej pravej kože – je to najlepší materiál na výrobu obuvi, ktorý je zároveň priedušný a drží svoj tvar. Hladké vnútro a pružná vložka zaručujú chodidlám ten pravý komfort. Gumová mušľa ostala bez zmien a ktorá naďalej bude chrániť palce.

Superstar adidas

Superstar tenisky adidas aj pre deti.

 

Nakoniec sme si pre vás pripravili základne informácie o značke Adidas pre tých, ktorý sa nikdy nezaoberali jej minulosťou. Názov tejto obchodnej značky je skratkou mena zakladateľa Adolfa Dasslera. Okruh výrobkov zahrňuje všetko od obuvi cez oblečenie, po doplnky pre basketbal, futbal, golf a ďalšie športy. A. Dassler vyrobil svoju prvú obuv v roku 1920, ale vznik značky Adidas sa datuje v roku 1948. V roku 1949 si dal A. Dassler zaregistrovať tri prúžky ako obchodnú značku. Po 70. rokoch sa spoločnosť transformovala na akciovú spoločnosť Adidas AG. Adidas AG, súčasť Adidas Group, je nemecký výrobca športového náčinia so sídlom v Herzogenaurachu. Predaj a distribúcia je riadená v rámci 4 subregiónov – Európa, Severná Amerika, Ázia a Pacifik, Latinská Amerika. Adidas Group má v súčastnosti viac ako 25 000 zamestnancov po celom svete s viac ako 2 tisíckami v centrále v Herzohenaurachu.

Zanechať odpoveď