Dovolenka Seychely

Dovolenka Seychely

Dovolenka Seychely – La Digue Island

Seychely sa rozprestierajú na 115 ostrovoch indického oceánu. Sú pokryté snehobielym pieskom a čarom nedotknutého raja. Dovolenka Seychely je jednou z prvých volieb turistov, pokiaľ chcú zažiť slnkom zaliatu, tropickú ale zároveň pokojnú a relaxačnú dovolenku. Len na Seychelách si vychutnáte dlhé dni a nekonečné večery na prázdnych plážach, ktoré lemujú škoricovníky.

Bezpečná dovolenka

Najväčší ostrov Mahe ponúka dovolenkárom najkrajšiu pláž Anse Major na severe, na ktorú sa dostanete len hodinkovou chôdzou alebo na člne. Odmenou za prekonanie cesty sú biele piesky a azúrová lagúna. Tu nájdete najlepšie podmienky pre šnorchlovanie. Nemusíte sa obávať o svoje veci ktoré necháte na pláži, pretože budú starostlivo strážené turistickou políciou, ktorá hliadkuje skoro na každej pláži. Možno vás bude lákať okúpať sa v lagúnach, ktoré nie sú označené ako turistické, plávanie tu však nie je bezpečné a nestojí za to, aby sa vaša Seychely dovolenka skončila predčasne úrazom.

Turistika

Dovolenka Seychely ponúka výbornú príležitosť na túru. Od hory Morne smerom k Police bay nájdete tropický les s množstvom rozmanitej fauny aj flóry, ktorá priam vyzýva na expedíciu. Poldenné túry na vás čakajú v Národnom parku a hodinkový výstup na Morne Blanc vás odmení najlepším výhľadom na Indický oceán.

Z hory uvidíte ostrovy Praslin a La Dingue, ktoré ležia bok po boku 40km na sever od Mahe. Dostať sa na ne môžete pomocou aerotaxi alebo rýchlo člnov. Turisti tu zvyknú stopovať symbol ostrovov – modráňa sumatranského, ktorý patrí medzi ohrozené druhy a domáci si ho nesmierne vážia.

Dovolenka seychely

Dovolenka Seychely – Insel Praslin

História

Seychely dovolenka vás určite zavedie aj na prehliadku malého ale hlavného mesta Victoria. Nájdete tu národné historické múzeum a aj miniatúru londýnskeho Big Benu v striebornom nátere. Ruch tu vrcholí raňajším trhom v sobotu, kde nakúpite množstvo suvenírov.

Najobľúbenejšou plážou turistov ale aj domácich je Beau Vallon. Napriek väčšiemu ruchu si zachováva pokojnú atmosféru. Ruch na pláži ustane pri západe slnka, ktorý si vychutnávajú všetci bez rozdielu, či tu žijú celý život alebo dva dni.

Zanechať odpoveď