Matrace 1+1, dobrá voľba pre páry

Dovolím si tvrdiť, že u nás ale aj všade inde vo svete sa nájdu manželské páry, ktoré od svojej svadby, ktorú mali niekoľko desiatok rokov dozadu, ešte stále spávajú na tej istej posteli, respektíve matracoch ako na začiatku. Hoci kvalitné matrace majú dlhú životnosť, zhruba po nejakých 10 rokoch je potrebné ich vymeniť za nové. Dobrou voľbou ako získať nové, kvalitné matrace a neminúť pritom príliš veľa peňazí, je kúpiť matrace 1+1.

Na matraci je dôležitá jeho tvrdosť

Na trhu nájdete mnoho druhov matracov a je to aj preto, že každému vyhovuje niečo iné. Matrace sa líšia v materiáli, z ktorého sú zhotovené, v rozmeroch, tvrdosti, kvalite, cene. Vďaka tomu si každý môže vybrať matrac podľa svojej potreby a možností.

Pri výbere matraca je potrebné brať do úvahy niekoľko faktorov. Aby sa človek na matraci dobre vyspal, oddýchol si a zároveň vstal svieži a bez bolesti chrbtice, matrac musí mať správnu tvrdosť. Tú by si mal človek vyberať podľa svojej hmotnosti, veku, pocitu ale i charakteru používania matraca, teda či bude matrac slúžiť na každodenné spanie, alebo iba príležitostné prespávanie (napr. na chate). Z tohto dôvodu, ak sa manželský pár rozhodne kúpiť si nové matrace, najlepšou voľbou sú matrace 1+1.

Matrace

Nestačí len kvalitná postel, musí byť aj kvalitný matrac – Najmatrace.sk

Matrace 1+1 ako kompromis

Pri matracoch 1+1 si totiž každý z dvojice môže vybrať matrac podľa tvrdosti, ktorá mu vyhovuje. Kúpiť matrac pre dve osoby, by si mali kupovať iba páry, ktorým vyhovuje rovnaká tvrdosť matraca. No keďže ženy obľubujú viac mäkšie matrace a muži tvrdšie, matrace 1+1 sa javia ako dobrý kompromis. Matrace 1+1 zvyknú mať dvojitú tvrdosť, čo znamená, že z jednej strany sú tvrdšie a z druhej mäkšie. Každý si teda vyberie tú, ktorá mu vyhovuje viac.

Aby však matrace 1+1 spĺňali svoju funkciu tak ako majú, mali by sa uložiť na kvalitný rošt do postele, najlepšie lamelový, ktorý okrem odvetrávania matraca napomáha aj jeho väčšej elastickosti. Matrac sa navyše vďaka roštu aj lepšie prispôsobí telu. No a aby matrace vydržali čo najdlhšie čisté, je dobré navliecť ich do poťahu na matrace, ktoré sa dajú ľahko zobrať a oprať.

Zanechať odpoveď