Plavba loďou po Dunaji, ako program pre vašich známych

Chystajú sa k vám známi zo zahraničia a uvažujete o nejakom zaujímavom programe, ktorý by ste im pripravili? Možností je naozaj neúrekom, no v tomto článku by som vám chcela predstaviť jednu konkrétnu, a tou je plavba loďou po Dunaji.

plavba-lodou-po-dunaji

TCL – pravidelná linka medzi Bratislavou a Viedňou

Tento výlet môžete spojiť s prehliadkou hlavného mesta Bratislava, a keďže loďou sa dostanete až do Viedne, nič vám nebráni v tom, aby ste sa na pár hodín zastavili aj tam. Otvára sa vám tak možnosť príjemne stráveného dňa či dvoch, čo určite ocenia najmä deti, ale i dospelí.

Plavba loďou po Dunaji s Twin City Liner

Zdá sa vám plavba loďou po Dunaji ako dobrý nápad, no neviete, ktorou spoločnosťou sa na ňu vydať? Bratislavčania určite poznajú Twin City Liner, rýchlokatamarán, ktorý pravidelne premáva medzi Bratislavou a Viedňou, a okrem vyhliadkových jázd je ho teda možné využívať aj ako prepravnú linku medzi týmito dvoma mestami.

Loď premáva niekoľkokrát za deň, čo vám dovoľuje pripraviť si pestrý program bez toho, aby ste sa cítili v časovej tiesni. Svoju plavbu začnete v osobnom prístave v historickom centre Bratislavy a pokračujete až do Viedne. Cestou sa vám naskytne pekný výhľad na historickú časť Bratislavy, preplavíte sa popod zrúcaninu slovanského hradiska v Devíne, pozriete si mestečko Hainburg, no a nakoniec samozrejme aj samotnú Viedeň. Tento druh spoznávania je určite trochu nevšednejší, no o to zaujímavejší. Vymeníte tak výfukové plyny za čerstvejší vzduch a vietor vo vlasoch. No povedzte. Nie je plavba loďou skvelým programom pre vás a pre vašich známych?

Čo ak sa pokazí počasie?

Pýtate sa čo v prípade, že sa počas plavby pokazí počasie? Báť sa určite nemusíte, pretože sa stačí schovať vo vnútornej palube, kde sa zároveň môžete občerstviť v palubnom bufete. Jediné čo vám môže pokaziť náladu sú fotky z plavby, ktoré za nepriaznivého počasia asi veľmi pekné nebudú.

plavba-lodou-po-dunaji

Plavba loďou po Dunaji a vyhliadka prešporáčikom sa známym určite zapáčia

Vyhliadka prešporáčikom

Ak sa vám plavba loďou po Dunaji zdá primálo a vyhliadku by ste si chceli ešte o niečo viac znevšedniť, môžete si objednať Prešporáčik, ktorý vás povodí po tých najznámejších pamiatkach, či už v Bratislave alebo vo Viedni. Je to výborné hlavne v prípade, že sú s vami malé deti alebo naopak starší, ktorí dlhé vychádzky nemusia zvládať.

Ukážte blízkym Bratislavu a Viedeň originálnym spôsobom. Uvidíte, že ich potešíte.

Zanechať odpoveď